• SM i pool-fridykning

  • Datum: 30 mars 2019 10:00
  • Slutdatum: 31 mars 2019 13:00
  • Plats: Simhallen

  Fridykning är att vistas under vatten samtidigt som man håller andan. På det sättet är fridykning en väldigt fri form av dykning eftersom man inte behöver lufttuber och annan tung utrustning. Fridykning sträcker sig alltifrån att snorkla runt och titta på fiskar i de översta vattenlagren till att dyka djupt ner i ett mörkt stenbrott. Det gemensamma är att utövarna älskar att vara i vattnet och på ett eller annat sätt njuter av vad vattnet har att erbjuda. Fridykning är med andra ord väldigt stort. Avancerad fridykning nämns ofta under namnet apnea (’apnea’ antik grekiska ung.= ”ej andas”).

  Tider

  Lördag
  10.30 STA
  15.00 DNF

  Söndag
  10.30 DYN

  Grenar på SM

  Dynamisk APNEA, utan fenor (DNF)
  Grenen genomförs på lördag eftermiddag i 25 metersbanor. Tävlanden simmar så långt som möjligt under vattnet utan fena/fenor. Även kallad klassisk stil på längden. Första tävlingsstart vid 15:00. Se https://www.youtube.com/watch?v=DeoMhQvtrFc

  Statisk Apnea (STA)
  Fridykaren håller andan så länge som möjligt och ligger samtidigt stilla i vattnet. Statiskt kommer att hållas på lördag. Första tävlingsstart vid 10:30.

  Dynamisk APNEA (DYN)
  Simma så långt som möjligt under vattnet med en fena/fenor. Grenen genomförs på söndag förmiddag i 50 metersbanor. Första start kl 10:30. Bifenor får användas.

  Fri entré, publik går in via simhallens publikentré.

  Kontaktperson/arrangör:

  Uppsala Dykarklubb Tumlaren
 • Kontakta arrangören