• Rent vatten

  Bada fräscht

  För att minska mängden klor som används för att rena vattnet är det viktigt att duscha och tvätta sig innan man går i poolen. Även hår- och hudvårdsprodukter bidrar till bakterier i vattnet och behöver desinficeras. Kloret börjar lukta när det reagerar med smuts och annat som det ska rena, ju renare vatten desto mindre klorlukt. Tvålen som vi tillhandahåller i duscharna är miljömärkt med EU-blomman.

  Dosering

  På helgerna är det ofta fler besökare i badet än vardagar mitt på dagen. För att kunna rena badvattnet exakt utifrån belastningen har Fyrishov satt in en toppmodern mät- och reglerutrustning som gör att vi kan spara kemikalier och samtidig ha ett säkert badvatten.

  UV-ljus

  För att ytterligare minska kloranvändningen använder Fyrishov UV-ljus för att rena badvattnet.  Vattnet passerar genom en UV-kammare där UV-lampor sitter monterade. Mikroorganismer inaktiveras när de träffas av strålarna. Denna rening är ett komplement till desinfektion med klor, flockning och filtrering i sandfilter.

  Fyrishov under ytan

  Vid några tillfällen, t.ex. vetenskapsfestivalen Scifest och skollov, har vi haft visningar av vår undercentral där vattenreningen sker. Är du intresserad så håll utkik på vår facebooksida där vi informerar om kommande visningar.