• Mer om resmålen

  Gamla Uppsala Museum

  Gamla Uppsala är en av Nordens viktigaste historiska platser. Gamla Uppsala museum som ligger alldeles i närheten av Kungshögarna. Utställningen visar arkeologiska fynd från utgrävningar och berättar om ynglingakungarna, vikingatida offer, hedniska gudar och en krigisk järnålder. Modeller, bildspel, ljudberättelser och barnhörna.

  Vasaborgen

  Vasaborgen är ett museum med 1500-talsruiner från det ursprungliga Uppsala slott som Gustav Vasa började bygga 1549. I ruinerna lever berättelserna om vasakungarna och deras fascinerande livsöden vidare. Här har ruskiga saker inträffat, bland annat de hemska Sturemorden 1567. Borgen ligger på slottets södra sida, förankrat med slottet via ett valv.

  Fyrishov

  Fyrishov är en av Sveriges största arenor med fokus på bad, idrott och evenemang. Badanläggningen har äventyrsbad, simhall med 50-meters bassäng och 10 m hopptorn och undervisningsbassäng. Utomhus finns ett sommarbad med stora gräsytor intill Fyrisån. I anslutning ligger Fyrishovs stugby med 44 stugor, campingplats och ett område med sommaridrotter.