• Från hisnande historia till bad och lek

   – Vasaborgen Uppsala Slott och bad på Fyrishov

  Börja gärna dagen med ett besök i Uppsalas botaniska trädgård nedanför slottet. Barockträdgården med gångar, dungar, gräsytor och blomsterodlingar är en unik miljö att röra sig i efter resan.  Gå sedan över gatan till Uppsala slott och Vasaborgens fuktiga kamrar där Gustav Vasas dotter Cecilia fortfarande sägs vandra omkring på nätterna. Här har de hemska Sturemorden begåtts och i Fogdegårdens källarvalv satt fångarna på livstid. Vasaborgens guide tar er med genom en spännande berättelse om makt, mord och myter. Visningen varar en timme.
  Tips:  Ta med en matsäck att äta i Botaniska Trädgården innan visningen i Vasaborgen.

  Efter den upplevelsen väntar en eftermiddag på Fyrishov där ni äter lunch och checkar in i era stugor. Sedan ägnar ni eftermiddagen till bad och lek, bassänger finns både ute och inne. Varför inte en omgång vattenbasket eller hinderbanerace i simhallen för hela klassen.  Gott om plats finns det också på vår stora härliga gräsmatta för lekar av alla slag. Kvällen avslutas med grillning i vårt trivsamma stugområde eller med en middag i restaurangen.

  Pris från 450kr/per person tom årskurs 6,  inklusive lunch, middag och frukost
  Pris från 535kr/per person från årskurs 7, inklusive lunch, middag och frukost

  >> Läs mer om vad du kan göra under besöket hos oss. Förslag och prislista hittar du här (pdf)

   

 • Boka skolresan nu!

  Kontakta oss för mer information och bokning. Berätta vad du vill veta mer om eller när du vill boka din skolresa. Fyll i fälten så återkommer vi med svar via mejl. Tack för ditt intresse.