• Läromediamässan

  • Datum: 21 mars 2023
  • Tid: 13:30 - 17:00
  • Plats: Hall C, D, E

  Välkommen till en inspirerande eftermiddag

  Få full koll på hela läromedelsutbudet, lyssna på en tankeväckande föreläsning och inspireras till ett bättre jobb. Eftermiddagen rivstartar med en inspirerande föreläsning av Johan Unenge klockan 13.45. Samma föreläsning hålls även 15.30. Välj den starttid som passar dig bäst. Under hela eftermiddagen håller bokmässan, med både läromedel och skönlitteratur, öppet. Allt är gratis, men vi önskar att du föranmäler dig.

  Anmäl dig till Inspirationsdagen i Uppsala

  Bokmässa med ännu större utbud

  På plats finns även Sveriges ledande läromedelsproducenter med såväl nyheter som storsäljare. Likaså presenterar flera skönlitterära förlag sitt inspirerande sortiment. Här kan du botanisera fritt, jämföra alternativ och välja det material som passar din undervisning allra bäst.

  För alla lärare och pedagoger i förskola, grundskola och gymnasiesärskola.

  Föreläsning med Johan Unenge

  Johan Unenge, författare, illustratör, manusförfattare och Sveriges första läsambassadör berättar om hur alla skolans lagdelar gemensamt kan få igång läslusten i klassrummet.

  Diskussionen om läsning i skolan är högljudd. Är det för sent? Behövs läsningen ens?

  Utan bra läsförmåga drabbas eleven i alla ämnen och problemen förstärks för varje ny termin. Det här förstår både lärare och elever. Men rädslan för att misslyckas kan få oss att sluta försöka och värsta fall identifiera sig med att vara utom räddning. Prestige, grupptryck, läskultur – allt detta påverkar eleverna. Vägen till att skapa lust och vilja att lära kräver en trygg miljö, genomsyrad av nyfikenhet och engagemang. Att läsa är en förmåga som kräver träning, träning och åter träning. För vissa är det svårare än för andra. Men alla kan, och alla vill, bli läsare.

  Anmäl dig till Inspirationsdagen i Uppsala

  Kontaktperson/arrangör:

  Läromedia AB
  019-20 69 00
 • Kontakta arrangören