• Idrottslektion i vattnet

  Boka in klassen på ett riktigt och viktigt äventyr. Att underhålla vattenvanan bidrar till att man tycker om och känner sig trygg i badet. På Fyrishov kan eleverna träna på sim- och dykövningar i simhallen; ta ett simmärke, hämta saker från botten eller prova på livräddning.

  Lektionsmaterial att låna

  Livräddningsdockor, livbojar och ringar finns till utlåning. Simkorvar och flytplattor finns också att hyra. Det går bra att boka en egen bana i Fyrishovs simhall. Meddela vad du behöver vid bokning av skolbadet.

  Badsäkerhet

  Fyrishovs badpersonal håller allmän uppsikt och är med under skolbadet som en trygghet för alla badande. Lärarna ansvarar för lektionens innehåll, genomförande och elevernas säkerhet och uppförande i badet. Alla lärare behöver därför vara ombytta till badkläder eller lättare fritidsklädsel som shorts och t-shirt för att kunna ingripa vid behov.

  Var uppmärksam på högtalarna i badet. Om vi behöver komma i kontakt med gruppen ropar vi ut det via dem.

  För allas säkerhet är det viktigt att hela gruppen lämnar badet tillsammans. Vill någon elev stanna kvar sker det ”på egen tid” och ny biljett till ordinarie pris måste lösas i kassan.

  Priser och bokning

  Du bokar ditt skolbad online men kan även göra en bokningsförfrågan via bokning@uppsala.se. Du kan även kontakta bokningen på 018-727 13 90.

  Boka skolbad online på uppsala.se

  Skolbad 65 kr

  Bokningsbara badtider på Fyrishov för skolklasser är måndag-fredag (ej under skollov) kl. 08.00-16.00. Äventyrsbadet öppnar kl. 09.00. Förbokade skolklasser betalar 65 kr/elev. Tillhörande lärare går in gratis. I badentrén ingår äventyrsbad och simhall. Önskas en särskild simbana bokas tillkommer taxa för den exklusivt.

  Skolbad med lunch

  Beställ gärna lunch vid bokning av skolbadet. Det finns även bord i äventyrsserveringen för att äta egen matsäck.

  Terminsbiljett för snabbare inpassering

  Det finns möjlighet att köpa terminsbiljetter till Fyrishovs bad för snabb och smidig inpassering. Skolan köper då det antal badbiljetter som kan behövas under perioden och besöken dras sedan av från det egna badkontot. Eftersom biljetterna är betalda i förväg slipper klassen onödig väntan vid receptionen och kan använda tiden i simhallen istället. De förbeställda biljetterna är giltiga i ett år. Läraren visar vid utkvitteringen upp rekvisition och legitimation.

  När du kommer med rekvisition ska den innehålla

  • Namn på skola/företaget/organisationen/föreningen etc.
  • Organisationsnummer
  • Ansvarnummer om det ska faktureras till Uppsala kommun.
  • Fakturareferens
  • Köparens namn
  • Obligatorisk ID-kontroll görs
  • Rader för underskrift av ansvarig och användare.

  Information till eleverna innan besöket

  • Ta med hänglås. Hänglås finns att köpa i receptionen. I badet finns värdeskåp som låses med en tiokrona, eller pollett som köps i receptionen, som man får tillbaka vid upplåsning.
  • Fyrishov ansvarar inte för skor, kläder och värdesaker.
  • Ta av och sätt på skorna på rätt sida om skogränsen och lås in skorna i skåpet.
  • Alla ska bära badkläder avsedda för bad (badbyxor, bikini, burkini eller baddräkt). Underkläder är förbjudna att ha i badet på grund av hälsoskäl.
  • Alla ska duscha och tvätta sig med tvål utan badkläder innan de går i bassäng eller bastu. Det innebär att smink, hårvax och liknande skall tvättas av.
 • Vill du veta mer om skolbad?

  Kontakta oss för mer information eller gör en bokningsförfrågan.