• Energi

  Ladda dina batterier med förnybar el

  Får du en energikick av att gå på innebandymatch eller träna zumba? I så fall gör du det med hjälp av förnybar el. Vi gör egen el i våra två solcellsanläggningar och all el som vi köper är vindel.

  Åtta laddplatser för elbilar

  P-platser finns för dig som vill ladda bilen under ditt besök hos oss. Laddningsstolparna finns på parkeringen med infart från Idrottsgatan.

  Lagom mycket frisk luft

  För varje andetag du tar i Fyrishovs multihallar anpassas ventilationen automatiskt efter utandningsluften. Oavsett hur få eller många som befinner sig i hallen finns alltid lagom mycket frisk luft på ett energieffektivt sätt.

  Din närvaro lyser upp omgivningen

  I många utrymmen är belysningen närvarostyrd. På andra ställen tänds några få lampor när någon går igenom och full belysning slås på först när det behövs, vid t ex träning eller konferens.

  Multihallarna ser dagens ljus

  Dagsljuset lyser upp multihallarnas foajéer genom väggar av glas. Då behövs sällan extra belysning under dagtid, belysningen styrs här av så kallade skymningsreläer.

  Uppvärmning

  Multihallarna värms och kyls av geoenergi. Geoenergi är solvärme som lagrats i berggrund och grundvatten.

  Green Building

  Fyrishovs multihallsbyggnad är GreenBuildingcertifierad. GreenBuilding är ett EU-initiativ som tagits för att snabba på energieffektiviseringen i bygg- och fastighetssektorn. Kravet är att byggnaden använder 25 % mindre energi än byggnormen.