• INSTÄLLD Uppsala Reggae Festival 2020

  • Datum: 31 juli 2020 13:00
  • Slutdatum: 2 augusti 2020 03:00
  • Plats: Sommarbadet

  ## Inställt pga coronaviruset ##

  Meddelande från URF Crew

  Kära URF familjen,

  Det är med bristande hjärta vi skriver detta oundvikliga meddelandet 😢
  Vi har utforskat alla möjliga alternativ in i det sista, men nu efter noga övervägande och dialog med alla berörda har vi tyvärr kommit fram till att det inte är möjligt att genomföra Uppsala Reggae Festival 2020 pga. den rådande situationen.

  Vi undersökte att genomföra festivalen vid senare tillfälle i höst, men det ser inte heller ut att varan genomförbart... Utöver Sveriges restriktioner så är vi ju också beroende av många andra faktorer, t.ex. kan artister få visum för att lämna Jamaica (kommer bli betydligt svårare nu), tillgänglighet av flyg mm.... så även om Sverige skulle öppna upp för evenemang skulle det vara extremt svårt att genomföra URF. För er som redan har köpt biljetter så är de giltiga på URF 2021 🙂

  Vi behöver din hjälp för att säkerställa en fortsättning av festivalen!

  Uppsala Reggae Festival är festival med begränsade finansiell styrka, den drivs av oss eldsjälar och huvudsakligen finansieras av biljettförsäljning. Det betyder att vi står redan med en hel del kostnader och ingen festival att täcka dessa kostnader med. Det är tufft läge för kulturen nu.
  Först och främst vill vi visa vår glädje och tacksamhet för att många av er redan har hört av sig, och erbjudit att stötta oss arrangörer i dessa svåra tider med att skänka era biljetter. Stort tack!
  Stöd URF om du har möjlighet, genom att antigen skänka en redan köpt biljett, eller behålla den och besöka festivalen nästa år, den är giltig på URF 2021 🙂
  Eller om du inte har redan köpt en biljett kan du stödja genom att köpa supporterbiljett på https://secure.tickster.com/sv/gfdb5l6hag6j55y/products eller så kan du Swisha direkt festivalen:
  Swish: 1233481983 Uppsala Reggae Festival
  Referens: URF Supporter

  På detta sätt hjälper du oss att garantera en fortsättning på festivalen.

  För återköp av redan köpt biljett kommer ett mail om hur du går till väga - mer info om detta inom kort!

  Vi saknar våran älskade URF-familj och sommaren kommer bli tom utan er men det som är viktigt nu är att vi skyddar våra äldre och resterande i riskgruppen och håller oss hemma och blickar mot nästa år.

  Vi ses 30-31 juli 2021 då det är exakt 20år sen första URF gick av stapeln och det kommer så klart bli något utöver det vanliga, och vi har redan signat dom första artisterna.

  Enighet är styrkan i dessa prövande tider ✊🏾
  Ta hand om varandra och låt oss tillsammans blicka framåt mot ljusare tider ❤️🙏🏾🌿

  One Love
  Uppsala Reggae Festival Crew

  Uppsala Reggae Festival är Skandinaviens första och största renodlade reggaefestival. Festivalen lockar inbitna reggaefans från hela norden, men även gäster med ett allmänt musikintresse. Uppsala Reggae Festival är tillbaka på Fyrishov där den en gång startades 2001. Centralt i Uppsala med bra transport och infrastruktur, pool att bada och lekpark för barnen. En bra camping i anslutning och gott om parkering.

  Klara artister

  MAX ROMEO som skrev och sjöng hitlåtar och lämnade spår i reggaens gyllene år med låtar som ”War Inna Babylon” eller “Chase The Devil” (samplad av stora stjärnor som Jay Z och Prodigy). I år återvände han efter många år med ny musik, den Jamaicanska legenden och reggae ikonen presenterade sitt nya album WORDS FROM THE BRAVE som släpptes den 28 juni.

  JUNIOR KELLY som av många anses vara en av Jamaicas mest medvetna röster, låtförfattare extraordinaire och en av reggae musikens mest energiska live uppträdande. Med hitlåtar som “Love So Nice” och “Rasta Should Be Deeper” och ett energisk uppträdande. Han kom ju aldrig till 2019s festival så det är klart han vill komma 2020 och sjunga för sina fans i Sverige.

  JUNIOR NATURAL den 25 årige veteranen släpptes under 2017 den fantastiska skivan “Militant” producerad av tungviktarna Sly & Robbie. Den ultimata testet var när han uppträdde på Jamaica, det var då Kingstons ökända och extremt krävande publik tog honom till sina hjärtan. Hans senaste kritikerrosade Showcase skivan ”Get Aktive” kom i slutet av oktober, den också producerad av lika tunga Zion High Productions. Hans första uppträdande på URF var 2005 som trummis med Uppsala Allstars.

  Biljetter

  Se priser och köp biljett på Tickster.

  Pensionärer har fri entré.
  Personer under 18 år måste ha målsman för att få tillträde till festivalområdet.

  Plats

  Reggaefestivalen är utomhus på Sommarbadets område.

  Boende

  Boka boende på Fyrishovs Stugby och Camping genom att ringa 018-727 49 60.
  Mer information och priser kommer senare.

  Följ festivalen

  Uppsala Reggae Festival på Facebook
  Uppsala Reggae Festival på Instagram

  Kontaktperson/arrangör:

  Uppsala Reggae Festival
 • Kontakta arrangören