• Uppsala Reggae Festival 2020

  • Datum: 31 juli 2020 13:00
  • Slutdatum: 2 augusti 2020 03:00
  • Plats: Sommarbadet

  Uppsala Reggae Festival är Skandinaviens första och största renodlade reggaefestival. Festivalen lockar inbitna reggaefans från hela norden, men även gäster med ett allmänt musikintresse. Uppsala Reggae Festival är tillbaka på Fyrishov där den en gång startades 2001. Centralt i Uppsala med bra transport och infrastruktur, pool att bada och lekpark för barnen. En bra camping i anslutning och gott om parkering.

  Klara artister

  MAX ROMEO som skrev och sjöng hitlåtar och lämnade spår i reggaens gyllene år med låtar som ”War Inna Babylon” eller “Chase The Devil” (samplad av stora stjärnor som Jay Z och Prodigy). I år återvände han efter många år med ny musik, den Jamaicanska legenden och reggae ikonen presenterade sitt nya album WORDS FROM THE BRAVE som släpptes den 28 juni.

  JUNIOR KELLY som av många anses vara en av Jamaicas mest medvetna röster, låtförfattare extraordinaire och en av reggae musikens mest energiska live uppträdande. Med hitlåtar som “Love So Nice” och “Rasta Should Be Deeper” och ett energisk uppträdande. Han kom ju aldrig till 2019s festival så det är klart han vill komma 2020 och sjunga för sina fans i Sverige.

  JUNIOR NATURAL den 25 årige veteranen släpptes under 2017 den fantastiska skivan “Militant” producerad av tungviktarna Sly & Robbie. Den ultimata testet var när han uppträdde på Jamaica, det var då Kingstons ökända och extremt krävande publik tog honom till sina hjärtan. Hans senaste kritikerrosade Showcase skivan ”Get Aktive” kom i slutet av oktober, den också producerad av lika tunga Zion High Productions. Hans första uppträdande på URF var 2005 som trummis med Uppsala Allstars.

  Biljetter

  Se priser och köp biljett på Tickster.

  Pensionärer har fri entré.
  Personer under 18 år måste ha målsman för att få tillträde till festivalområdet.

  Plats

  Reggaefestivalen är utomhus på Sommarbadets område.

  Boende

  Boka boende på Fyrishovs Stugby och Camping genom att ringa 018-727 49 60.
  Mer information och priser kommer senare.

  Följ festivalen

  Uppsala Reggae Festival på Facebook
  Uppsala Reggae Festival på Instagram

  Kontaktperson/arrangör:

  Uppsala Reggae Festival
 • Kontakta arrangören